Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Parlament bude opäť hlasovať o ústavných sudcoch, výbor odporučil všetkých kandidátov

.redakcia .slovensko

Vypočúvanie kandidátov na ústavných sudcov sa skončilo. V popoludňajšej časti predstúpili pred poslancov z parlamentného ústavnoprávneho výboru poslední traja uchádzači.

Parlament bude opäť hlasovať o ústavných sudcoch, výbor odporučil všetkých kandidátov Alexandra Čunderlíková/SITA Ústavnoprávny výbor NR SR vypočul 24 kandidátov na ústavných sudcov.

ústavnoprávny výbor Národnej rady SR odobril kandidatúru všetkých 24 uchádzačov o pozíciu sudcov Ústavného súdu SR. Parlament by mal kandidátov voliť 21. mája. Pôjde už o tretiu voľbu.

Kandidátov volili poslanci už dvakrát, stále však nevybrali dostatok uchádzačov. Preto bude nasledovať ďalšia voľba. V prvom hlasovaní nezvolili nikoho, v druhom vybrali osem kandidátov. Prezident z nich vymenoval troch nových ústavných sudcov, čím sfunkčnil plénum Ústavného súdu. Za predsedu ÚS vymenoval Ivana Fiačana.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite