Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegrini: Končím diskusiu s pánmi z Penty

.redakcia .slovensko

Premiér Pellegrini ostro kritizuje Pentu, ktorá predtým odmietla predať štátu svoju nemocnicu. Tvrdí, že štát pôjde svojou cestou.

Pellegrini: Končím diskusiu s pánmi z Penty Martin Medňanský/SITA

slovenská republika urobí všetko pre to, aby čo najskôr postavila veľkú štátnu univerzitnú nemocnicu, ktorá bude slúžiť nielen Bratislavčanom a vybranej skupine pacientov, ale ľuďom z celého Slovenska. Na margo rokovaní vlády s finančnou skupinou Penta o nemocnici v Bratislave to v Žiline uviedol premiér Peter Pellegrini.     

„Úlohou vlády aj mojou snahou bolo hľadať také riešenie, aby sme čo najskôr vyriešili ten 30-ročný problém, že štát nebol schopný postaviť novú nemocnicu v Bratislave. I preto som využil možnosť spýtať sa investora, či by nezvážil, že by ustúpil od svojich aktivít a štát by celý projekt mohol prevziať a upraviť si ho na svoje účely. Na základe vyjadrení zástupcov finančnej skupiny a až arogantných komentárov, ktoré na stranu vlády adresovali, chcem oznámiť, že mi je jedno, čo finančná skupina Penta bude alebo nebude robiť,“ zdôraznil Pellegrini.       

„Končím diskusiu s pánmi z Penty, ktorí si myslia, že budú svoj biznis zo zdravotného poistenia, ktoré odvádzajú občania tejto krajiny, využívať na to, aby si nabalili svoje vrecká, vyberali si len tie zdravé hrozienka z celého systému a štátu ponechali všetko stratové. Štát si pôjde vlastnou cestou a nech si Penta pokojne skúsi súperiť so štátom. Ak si myslí, že môže tento súboj vyhrať, tak im želám veľa zdaru,“ dodal predseda vlády. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite