Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Uber sa vracia do Bratislavy, bude mierne drahší. Počet šoférov neprezradil

.matúš Baňovič .slovensko

Po viac ako roku sa do hlavného mesta vrátila aplikácia na spoločne využívanú dopravu. Podľa nového zákona musí spĺňať rovnaké podmienky ako taxislužby. Zvýšila sa aj minimálna cena za jednu jazdu.

Uber sa vracia do Bratislavy, bude mierne drahší. Počet šoférov neprezradil SITA/AP Uber sa po niekoľkomesačnej odmlke vracia na Slovensko.

uber odišiel z Bratislavy po viacerých protestoch taxikárov, a najmä po tom, čo parlament prijal nový zákon o cestnej doprave. Spoločnosť hovorí, že napriek tomu Slováci na nich nezabudli a od marca minulého roka, keď bola služba pozastavená, si aplikáciu Uber v Bratislave otvorilo viac ako 250-tisíc ľudí, okrem toho si Slováci v zahraničí objednali viac ako 436-tisíc jázd.

Aplikácia znova funguje od 25. apríla a jej spustenie naplánovali práve pre blížiace sa Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa budú konať práve v Bratislave a v Košiciach. Využili tak príležitosť znova sa na trhu etablovať a zarobiť. Služba na Slovensku je plne licencovaná, tak ako iné taxislužby. Mierne sa zdvihli ceny. Za to, že nastúpite do auta Uberu, zaplatíte rovnako ako predtým 1,20 eura, no minimálne cestovné sa zdvihlo o päťdesiat centov, a teraz zaplatíte minimálne jazdné 2,50 eura. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite