Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Pellegrini: Chcem nadviazať na prácu Petra Kažimíra

.redakcia .slovensko

O hospodárstve našej krajiny, napätých vzťahoch medzi koaličnými stranami, budúcnosti strany Smer-SD a rozpustení strany ĽSNS dnes v relácii Sobotné dialógy rozprával dočasný minister financií a predseda vlády Peter Pellegrini.

Peter Pellegrini: Chcem nadviazať na prácu Petra Kažimíra Branislav Bibel/SITA 11. apríl 2019, Bratislava: Predseda vlády Peter Pellegrini, dočasne poverený vedením rezortu za ministra financií po podaní demisie podpredsedu vlády Petra Kažimíra.

vo štvrtok podal demisiu do rúk prezidenta Andreja Kisku dlhoročný minister financií Peter Kažimír, ktorý bude po novom zastávať funkciu  guvernéra NBS. Pellegrini priznal, že chce nadviazať na prácu Kažimíra, ktorý bol podľa neho najúspešnejším ministrom financií za doterajšiu existenciu Slovenskej republiky. Ministerstvo financií by mal o pár týždňov prevziať Ladislav Kamenický, dlhoročný poslanec  Smeru a aktuálne šéf finančného výboru NR SR.

„Ja nie som človek, ktorý by pre svoje pohodlie preskakoval zo strany do strany.“

Pellegrini predpokladá, že dohodu okolo sporných návrhov v koalícii stihne vyrokovať do nástupu nového ministra. Ide napríklad o návrhy v daňovej oblasti, ktoré avizuje SNS. Práve táto strana má v poslednej dobe pocity, že ich ďalšie koaličné strany „obchádzajú“, napríklad pri téme zastropovania odchodu do dôchodku či minimálnej mzdy. Pellegrini toto vylučuje. 

Podľa slov Petra Pellegriniho nie je isté, že sa minimálna mzda dostane na hodnotu 600€.„ Všetko závisí od komunikácie so zamestnávateľmi, či skok z 520€ na 600€ nebude priveľký. Treba nájsť kompromis aj medzi zahraničnými zamestnávateľmi, ako napríklad Volkswagen, ktorý tvorí väčšinu nášho HDP. Nechceme, aby zvyšovanie minimálnej mzdy so sebou prinieslo úbytok pracovných miest,“ tvrdí Pellegrini.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite