Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Nebudem otvárať trezor,​“ písal Kočner Šufliarskemu. Vymenili si 430 správ

.matúš Baňovič .dominik Harman .slovensko

Igor Matovič z OĽaNO zverejnil časť komunikácie na tlačovej konferencii v Národnej rade. Kočner si so Šufliarskym vymenil 430 sms správ. Matovič ich ukázal sedem, Šufliarsky ich chce zverejniť všetky.

„Nebudem otvárať trezor,​“ písal Kočner Šufliarskemu. Vymenili si 430 správ Tomáš Benedikovič/AFP/profimedia

námestník generálneho prokurátora bol v čulom kontakte s Marianom Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Šufliarsky po tlaku od Igora Matoviča pristúpil na to, že celú komunikáciu zverejní. Kedy tak urobí, to nespresnil. O zverejnenie sme požiadali oficiálnou cestou podľa jeho odporúčania. 

nevieme, či ich naozaj zverejní

Zatiaľ nie je jasné, akou formou sa táto komunikácia uverejní. Šufliarsky povedal, že len udelí súhlas na jej zverejnenie, no nedisponuje ňou. Dodal, že nepredpokladá, že by s tým druhá strana mala mať problém. 

Môže to byť teda tak, že súhlas na uverejnenie platí pre novinárov, ktorí túto komunikáciu už majú, no zatiaľ nelegálne. Súhlas im rozviaže ruky a do pár hodín sa celá komunikácia objaví. 

Druhý prípad môže byť ten, že Šufliarsky svoj súhlas dá, no vyžaduje sa aj súhlas druhej strany. V tomto prípade Marian Kočner. Je veľmi otázne, či z kolúznej väzby odobrí uverejnenie svojej komunikácie. 

Už pred Šufliarskeho vyhlásením však viacero esemesiek vyšlo na verejnosť. Sedem z nich zverjenil Igor Matovič na tlačovej konferencii (na fotografii nižšie je ich prepis).

„Porozmýšľam a ozvem sa,“ píše Šufliarsky Kočnerovi v prepise, ktorý Matovič zverejnil. „To s tými voľbami ako myslíš? “

„Poviem Ti osobne, je to na dlhší rozbor,“ odpovedá mu Kočner.

Podľa informácií .týždňa sedí Matovičova verzia, že si Šufliarsky s Kočnerom vymenil dovedna okolo 430 esemesiek. Podľa Matoviča nesedí teda to, čo námestník generálneho prokurátora tvrdil v minulosti – že s ním bol len v sporadickom kontakte a že odpovedal len zo slušnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite