Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Učitelia sú nespokojní. Do práce prišli v čiernom

.redakcia .slovensko

V deň narodenia Jana Amosa Komenského, štvrtok, prišli učitelia vo viac ako 1 100 školách na celom Slovensku oblečení na vyučovanie v čiernom.

Učitelia sú nespokojní. Do práce prišli v čiernom Martin Medňanský/SITA

na pravé poludnie zároveň vzdajú úctu minútou ticha smutnej pravde o našom školstve". Vo štvrtok o tom v Bratislave informoval Vladimír Crmoman z Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU).

ISU sa podľa slov učiteľky Márie Rotheinsteinovej nestotožňuje s rozhodnutiami, ktorými sa snaží vláda na čele s ministerkou školstva, vedy, výskumu a športu Martinou Lubyovou (nominantka SNS) budiť dojem pozitívnych zmien. „Chceme vyjadriť svoju nespokojnosť so stavom, v ktorom sa naše školstvo nachádza. Chýbajúce systémové zmeny, na ktoré márne čakáme, nedostatočné financovanie a platové podmienky učiteľov na chvoste Európy, ale aj rozkrádanie eurofondov, ktoré majú byť určené pre naše deti, cielená likvidácia slovenskej vedy, zákon o pedagógoch, ktorý nie je odrazom potrieb slovenského školstva,“ uviedla Rotheinsteinová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite