Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezident Andrej Kiska aj premiér Pellegrini vystúpili v RTVS: Kiska zmierlivo, Pellegrini pripomínal rečami Šefčoviča

.redakcia .slovensko

Prezident Kiska zdôraznil, že po prvom kole nám v mnohých krajinách závidia. Premiér Pellegrini občas hovoril rovnako ako Šefčovič.

Prezident Andrej Kiska aj premiér Pellegrini vystúpili v RTVS: Kiska zmierlivo, Pellegrini pripomínal rečami Šefčoviča Braňo Bibel/SITA

silu mandátu novej hlavy štátu budú podľa súčasného prezidenta SR Andreja Kisku tvoriť hlasy voličov. Počas svojho vystúpenia v RTVS pred blížiacim sa druhým kolom prezidentských volieb ich preto poprosil, aby využili svoje právo a vyjadrili sa, koho si želajú v tejto pozícii vidieť. „Táto vaša podpora bude pre budúcu hlavu štátu záväzkom, aby vykonávala funkciu zodpovedne, spravodlivo, s úctou k ľuďom a s ohľadom na najlepší záujem Slovenskej republiky," myslí si prezident.

Kiska je presvedčený o tom, že aj keď má prezident významné kompetencie, ak chce, môže byť pre krajinu ešte niečím viac. „Môže byť silným hlasom ľudí. Priama voľba dáva prezidentovi slobodu a mandát klásť aj nepríjemné otázky vláde, apelovať na poslancov národnej rady či vyžadovať, aby si verejné inštitúcie plnili úlohy," konštatoval. Podľa neho je preto dôležité počúvať ľudí, hľadať poctivé odpovede a povzbudzovať riešenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite