Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kampaňové ticho prerušili debaty, Čaputová prízvukuje, že progresívne témy nie sú súčasťou jej programu

.nicol Tomečková .slovensko

Obaja kandidáti v sobotu diskutovali v relácii Sobotné dialógy na RTVS.

Kampaňové ticho prerušili debaty, Čaputová prízvukuje, že progresívne témy nie sú súčasťou jej programu Martin Medňanský/SITA 17. marec 2019 Bratislava: Prvá povolebná diskusia s postupujúcimi kandidátmi Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom.

maroš Šefčovič tvrdil, že jeho réorika sa nijak nezmenila, no nezabudol ani skritizovať svoju oponentku Zuzanu Čaputovú, ktorá s ním vraj odmieta verejne diskutovať. Čaputová sa ohradila tým, že dve z piatich spomenutých diskusií nebolo možné zrealizovať, pretože sa kandidáti nevedeli termínovo zladiť.

Čaputová sa už vzdala podpredsedníctva v hnutí Progresívne Slovensko. Obaja kandidáti tvrdia, že ak to bude možné, neprejavia záujem o imunitu, ktorá vyplýva z prezidentskej funkcie.

Šefčovič nešetril kritikou ani pri koncipientskej praxi Zuzany Čaputovej, ktorú potrebovala na absolvovanie advokátskej skúšky. „Nenašiel som ani jednu interpretáciu, v ktorej je možný súbeh živnosti a koncipientskej praxe,“ tvrdí Šefčovič. Zuzana Čaputová sa bráni tým, že v čase, keď vykonávala koncipientskú prax, nefungovala právna úprava z roku 2013, podľa ktorej súdi Šefčovič, že jej konanie nebolo v súlade so zákonom.

„Je pre mňa obrovským sklamaním, že sa Zuzana Čaputová, ktorá svoju kampaň stavia na spravodlivosti a férovosti, sa nedokáže čestne postaviť pred kamery a povedať áno, pochybila som,“ vyzýva Maroš Šefčovič Zuzanu Čaputovú, aby sa za svoje údajné pochybenie ospravedlnila.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite