Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďalší zlý deň pre Kočnera. Vyšiel najavo jeho vzťah s Haščákom a obžalovali ho v kauze zmenky

.dominik Harman .slovensko

Marian Kočner už čelí obžalobe v kauze zmenky, obvinený je z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Ďalší zlý deň pre Kočnera. Vyšiel najavo jeho vzťah s Haščákom a obžalovali ho v kauze zmenky Tomáš Benedikovič/AFP/profimedia 28 jún 2018: Marian Kočner na pojednávaní, na ktorom súd nariadil jeho vyšetrovaciu väzbu v kauze zmenky TV Markíza. Kočner je momentálne v kolúznej väzbe.

kedysi neohrozený podnikateľ a kamarát viacerých vrcholových politikov dnes sedí v najprísnejšej vyšetrovacej väzbe. Dnes je okrem toho obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočner je vo väzbe už niekoľko mesiacov. Dostal sa do nej kvôli kauze zmenky televízie Markíza. Polícia ho podozrieva, že spolu s Pavlom Ruskom chceli pomocou fiktívnych zmeniek vytiahnuť z televízie desiatky miliónov eur. 

V piatok sa obvinenie v kauze zmenky zmenilo na obžalobu, Kočner aj Rusko tak pôjdu pred súd. Obžalobu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta. Vo veci bude rozhodovať senát 1T špecializovaného trestného súdu, ktorému predsedá sudca Emil Klemanič.

O podanie obžaloby požiadal vyšetrovateľ 15. marca. Vinia ich za falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnenú výrobu peňazí a cenných papierov ako aj za marenie spravodlivosti. Celková škoda - 69 miliónov eur. Ak im súd preukáže vinu, za mrežami strávia od 12 do 20 rokov.

Pre Kočnera ešte vážnejší problém je však obvinenie z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. O Kočnerovi ako o objednávateľovi sa hovorilo už od jesene 2018, kedy zatkli údajných vykonávateľov a spojku Alenu Zsuzsovú. 

Práve Zsuzsová je najväčšie spojivko s Kočnerom. Zrejme mali milostný pomer, Kočner sa ešte aj z väzenia staral o jej dcéru. Najnovšie medializované informácie navyše podrobne odkrývajú, ako táto dvojica roky fungovala. 

stádo oviec

Uznesenie o obvinení Mariana Kočnera má 25 strán a detailne popisuje aj jeho vzťah s Alenou Zsuzsovou. Podľa

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite