Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico chce žalovať denník SME. „Pred novinármi nemám žiadny rešpekt," dodal predseda Smeru

.dominik Harman .slovensko

Robert Fico chce žalovať denník SME za titulku zo soboty 16. marca, na ktorej boli uvedené mená prezidentských kandidátov v chybnom poradí a pre rozhovor, ktorý rakúskemu denníku poskytla šéfredaktorka. Podľa experta ide o predvolebnú kampaň.

Fico chce žalovať denník SME. „Pred novinármi nemám žiadny rešpekt," dodal predseda Smeru Martin Medňanský/SITA

denník SME na titulnej fotografii uverejnil fiktívny volebný hlasovací lístok. Poradie kandidátov na ňom však nebolo úplne presné – neboli na ňom totiž dvaja kandidáti, ktorí sa pred prvým kolom vzdali. 

Na hlasovacích lístkoch vo volebných miestnostiach títo kandidáti boli, vo volebnej miestnosti bola len informácia, že daní kandidáti už nekandidujú. Volebné lístky sa totiž tlačili už od 15. februára.

Archív

Na titulku nahnevane reagoval počas prvého kola aj Maroš Šefčovič. Inokedy žoviálny kandidát obvinil denník Sme zo zásahu do volieb. „Denník SME dnes hrubo zasiahol do priebehu prezidentských volieb, keď na titulnej strane zverejnil fiktívny volebný lístok, kde sú posunuté čísla jednotlivých kandidátov. Moje volebné číslo, ktoré je uvedené aj na oficiálnom volebnom lístku, je 11. Je tu jasný zámer uviesť slovenskú verejnosť do omylu. Je smutné, k čomu sa dokážu zapredať niektoré médiá,“ napísal na svojom profile na Facebooku. 

Ficovi sa zároveň nepáči rozhovor, ktorý pre rakúske noviny poskytla šéfredaktorka denníka Sme Beáta Balogová. „Na čele slovenskej mafie stojí bývalý trojnásobný premiér Robert Fico," povedala údajne v spomínanom rozhovore.

V článku rakúskeho denníka kurier.at, autor cituje Balogovú následovne: „Táto krajina stojí na križovatke. Staneme sa konečne skutočnou demokraciou so všetkými slobodami, alebo sa zmeníme na štát, ktorý sa riadi pravidlami mafie? Fico si o sebe myslí, že je štátom. S ľuďmi ako on smeruje Slovensko tam, kam smeruje Maďarsko pod Orbánom.“

Článok pokračuje parafrázou: Táto mafia, ako nepochybuje popredná kritička vlády Balogová, má stále silnú ústrednú postavu: bývalého premiéra Roberta Fica, šéfa vládnej strany SMER. 

V článku nie je nikde citácia Balogovej, kde by explicitne hovorila, že Robert Fico je hlavou slovenskej mafie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite