Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šefčovič nateraz opustil konšpirácie, hovorí o veciach, na ktoré nemá právomoci

.dominik Harman .slovensko

Maroš Šefčovič sa chce v prípade výhry vzdať imunity, bez zmeny zákona sa nič také urobiť nedá.

Šefčovič nateraz opustil konšpirácie, hovorí o veciach, na ktoré nemá právomoci Martin Medňanský

maroš Šefčovič zmenil tón svojej kampane. 

Hneď po vyhlásení výsledkov prvého kola pritvrdil. Do debaty vniesol silnú populisticko-konzervatívnu rétoriku. Kampaň sa snažil zarámcovať ako súboj o „ultraliberálnu agendu“, ktorú údajne presadzuje Čaputová. 

On sa prezentuje ako veriaci, konzervatívny človek, ktorý by s presadzovaním progresívnych etických tém, ako sú homosexuálne zväzky, nesúhlasil. V nedeľných debatách spomínal aj migráciu a čoraz viac pripomínal rétorikou kandidátov ako Štefan Harabin.

Tento kritizovaný prístup na utorkovej tlačovej konferencii zmenil a snažil sa vrátiť sa do pozície umierneného, skúseného diplomata. Zatiaľ. 

hlavnou zbraňou je skúsenosť

V úvode zagratuloval Čaputovej k volebnému výsledku, čo priamo počas volebnej noci neurobil. Rozhodnutie, ktoré príde už o pár dní, prijmem s pokorou, povedal.

Maroš Šefčovič naznačil, že hlavnou témou záverečnej kampane bude jeho dlhoročná skúsenosť diplomata. Hovoril, že Slovensko môžu na medzinárodnej scéne čakať ťažké časy. „Viem, čo treba robiť, keď prestane prúdiť plyn cez Ukrajinu, viem, čo treba robiť, keď na nás USA uvalí clá,“ povedal. 

Šefčovič veľa hovoril o priemysle, opätovne spomínal aj farmárov a ich problémy s komasáciou pôdy. Hovoril, že má dlhoročné skúsenosti so stretávaním sa so zamestnávateľmi aj odborármi. „Ako prezident by som chcel viesť takýto sociálny dialóg na tej najvyššej úrovni.“

Prvým verejným záväzkom preňho podľa jeho vlastných slov bude zvýšenie dôvery v politikov a v štát. „Uvedomujem si, aká je nízka dôvera našich občanov voči politikom,“ povedal. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite