Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medzičas

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Je piatok. Deň pred rozhodnutím. Je to aj zvláštne posunuté dvojčasie moratória medzi prvým a druhým kolom našich prezidentských volieb. Je to stav bezčasia.

Medzičas Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nechcem zbytočne špekulovať, preto to poviem celkom jednoducho. Ani jeden z trojice Kotleba, Harabin, Šefčovič nie je pre mňa ako prezident prijateľný. Kotleba predstavuje opustenú minulosť fašistického režimu, Harabin je konvertita, komunistický prokurátor, mečiarovec, ficovec, ktorý sa ako čarovným prútikom premenil na falošného bojovníka za cirkevné práva. Šefčovič nedocenil, aký balvan si uviazal v osobe Fica na krk. Z človeka špičky Európskej únie sa stal bodrým Slováčiskom, krepčiacim s Ficom na MDŽ, núteným obhajovať neobhájiteľné a byť viditeľným obrazom ficovskej korupcie a kriminálnickej politiky.

František Mikloško je pre Slovensko zrejme poslednou historickou šancou na prezidenta Novembra. Česi ho vo Václavovi Havlovi mali, my nie. Je jeho autentickou podobou a svorníkom k budúcnosti slušného Slovenska. Jeho čas sa nepominul a nemohol pominúť, lebo čas novembrového prezidenta sa na Slovensku nenaplnil. To len Slovensko sa môže obrať o túto šancu.

Zuzana Čaputová už dnes asi vie, že okrem zápasu o spravodlivosť so spupnou úradnou a súdnou mocou a strmého rastu priazne musí chrániť nielen vec rodových menšín, ale aj práva viery a cirkví. A možno už vie aj to, že Slovensko nie je len Progresívnym, ale Celým Slovenskom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite