Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik má sociálny byt v Bratislave, poslanci to chcú riešiť

.matúš Baňovič .slovensko

Dušan Kováčik má nájomný byt od roku 2006. Poslanci upozorňujú, že zmluva je s ním podpísaná ako s osobou, a nie ako so špeciálnym prokurátorom. Primátor Martin Chren to chce riešiť.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik má sociálny byt v Bratislave, poslanci to chcú riešiť Peter Maďar/SITA

potvrdil to vo svojom stanovisku aj Kováčik. „Špeciálny prokurátor má uzatvorenú platnú nájomnú zmluvu na prenájom 1-izbového bytu, ktorá je viazaná na výkon jeho funkcie. Špeciálny prokurátor  bude otázku ďalšieho využívania nájomného bytu riešiť so starostom mestskej časti Bratislava – Ružinov, ako aj s Úradom pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR.“ Poslanci hovoria, že ak by to bol služobný byt, zmluva by musela byť uzatvorená medzi Generálnou prokuratúrou a mestskou časťou. Nemala by byť preto viazaná na výkon Kováčikovej funkcie. Uzatvorená je však s Dušanom Kováčikom ako osobou. 

Poslanci mestskej časti upozorňujú, že takéto sociálne nájomné byty sú skôr určené pre sociálne slabšie rodiny alebo ľudí. Tieto byty napríklad Ružinov prenajímal učiteľkám v materských školách. Poslanci si chcú teraz urobiť analýzu, komu Ružinov tieto byty prenajíma, takisto sa chcú aj bližšie zaoberať tým, prečo tento byt dostal práve špeciálny prokurátor. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite