Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotleba chcel robiť kampaň na úrade v Poprade. Ľudia sa sťažovali, mesto mu míting zrušilo

.matúš Dávid .slovensko

Ultrapravičiar a predseda strany ĽSNS Marian Kotleba pokračuje v prezidentskej kampani cestami po Slovensku. V Poprade mu však odmietajú otvoriť dvere. Kotleba chcel mať míting v zasadačke popradského mestského úradu. Primátor mu to napokon neumožní, poslanec Milan Mazurek ho vzápätí začal urážať.

Kotleba chcel robiť kampaň na úrade v Poprade. Ľudia sa sťažovali, mesto mu míting zrušilo Monika Zaťková/SITA

mal to byť jeho prvý míting na východe Slovenska. „Neverte slepo správam v médiách. Príďte sa s nami porozprávať osobne,“ píše na svojej oficiálnej fejsbúkovej stránke Marian Kotleba, kandidát na prezidenta SR a predseda ultrapravicovej, nacionalistickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

S Popradčanmi sa chcel stretnúť vo štvrtok 21. februára 2019 o 17-tej hodine v zasadačke mestského úradu v Poprade. Spolu s ním sa na predvolebnom mítingu mali objaviť aj kandidáti strany ĽSNS na poslancov Európskeho parlamentu Milan Uhrík, Milan Mazurek a Martin Beluský.

mesto Poprad aj ZMOS reagujú

Mesto Poprad sa však rozhodlo, že míting Kotlebovi neumožní a neprenajme svoje priestory ani žiadnemu inému kandidátovi na prezidenta. „Mesto sa takto rozhodlo z dôvodu vyjadrenia nespokojnosti obyvateľov Popradu, ako aj iných. Tí nesúhlasia s predvolebným stretnutím s kandidátom na prezidenta Marianom Kotlebom, ktoré sa malo konať 21. februára v zasadačke na Mestskom úrade v Poprade,“ reagovala pre TASR hovorkyňa mesta Poprad Jarka Hlaváčová.

Poslanec Národnej rady SR za ĽSNS Milan Mazurek na svojej oficiálnej fejsbúkovej stránke označil primátora Popradu za zbabelca. „Najprv nám Anton Danko osobne podpísal žiadosť o prenájom sály mestského úradu, no po pár mailoch od boľševikov sa zosypal a prenájom zrušil. Ide tak v šľapajach bývalého primátora Švagerka, ktorý urobil to isté...,“ napísal na sociálnej sieti Mazurek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite