Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Focus: Šefčovič vedie, medzi Mistríkom a Čaputovou je menej ako 3 percentá

.redakcia .slovensko

Robert Mistrík má podľa prieskumu 17,1 percenta a Zuzana Čaputová 14,4 percenta. Šefčoviča by volilo 20 percent voličov. Agentúra Focus prieskum vypracovala pre OĽaNO.

Focus: Šefčovič vedie, medzi Mistríkom a Čaputovou je menej ako 3 percentá  Diana Černáková/SITA Kandidáti na funkciu prezidenta Zuzana Čaputová a Robert Mistrík počas večere s predstaviteľmi hnutia OĽaNO.

oĽaNO sľúbilo podporu jednému z kandidátov Čaputová – Mistrík.  Podľa predsedu hnutia je pri výbere kandidátov najdôležitejší záujem demokratického Slovenska.  

Robert Mistrík aj Zuzana Čaputová po večeri so zástupcami OĽaNO povedali, že sú pripravení odstúpiť v prospech kandidáta s vyššími preferenciami. Hnutie si preto dalo vypracovať prieskum. Podľa šéfa hnutia OĽaNO Igora Matoviča prieskum naznačuje, že je veľmi nebezpečné, ak sa obaja kandidáti rozhodnú v kampani pokračovať. Podľa Matoviča môže ísť o hazard s demokraciou.  Povedal, že počká do piatku, aby jeden z týchto kandidátov splnil sľub a odstúpil. Podľa neho by tak mala urobiť Zuzana Čaputová.

Tá dnes oznámila, že pokračuje v prezidentskej kampani najmenej do konca týždňa. Vzhľadom na výsledok prieskumu agentúry AKO  a stúpajúce preferencie sa dnes rozhodla nevzdať sa a pokračovať ďalej v kampani.  Prieskum Focusu priniesol vyššie preferencie pre Štefana Harabina a menší rozdiel medzi ním a treťou Čaputovou. 

 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite