Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chcel som byť predseda Ústavného súdu, povedal Fico a stiahol svoju kandidatúru

.dominik Harman .slovensko

O nových sudcoch by podľa neho nemal rozhodovať prezident Andrej Kiska. V hre je aj koniec koalície.

Chcel som byť predseda Ústavného súdu, povedal Fico a stiahol svoju kandidatúru Branislav Bibel Robert Fico spôsobil svojou kandidatúrou rozkol v koalícii, nakoniec ju sám stiahol.

robert Fico stiahne svoju kandidatúru na ústavného sudcu. Povedal to dnes na tlačovom vyhlásení. 

Strana Smer-SD je zároveň pripravená vypovedať Koaličnú zmluvu. Agentúre SITA to potvrdili zdroje z vedenia strany. Dôvodom je nedohoda v koalícii na spôsobe voľby ústavných sudcov.

Fico zároveň potvrdil, že mal vždy záujem len o post predsedu Ústavného súdu, ktorý podľa neho vyplýva „z politickej logiky.“ Koalícia podľa neho stále nemá dohodu na tom, akých kandidátov budú voliť. 

Vyhlásenie a komentár Štefana Hríba:

nechce, aby rozhodoval Kiska

Fico je proti tomu, aby o ústavných sudcoch rozhodoval prezident Andrej Kiska.„Súhlasiť s odovzdaním Ústavného súdu pánovi Kiskovi je pre nás absolútne nepredstaviteľné,“ povedal Fico. Na prezidenta aktívne útočil, pripomínal jeho problémy s pozemkami a predchádzajúcu voľbu ústavných sudcov. 

Špekulácie o takomto Ficovom rozhodnutí sa objavili dnes dopoludnia. Koaliční partneri Smeru – Most-Híd a SNS –včera ohlásili, že trvajú na verejnej voľbe kandidátov. Smer trvá na tajnej voľbe, z čoho celý konflikt plynie.

Všetko sa točí okolo Roberta Fica, ktorý svojou kandidatúrou rozhádal koalíciu. Most za neho hlasovať nechce a neprejde zrejme ani u niektorých poslancov SNS.

Smer to vedel, a preto sa pokúsil rokovať s ĽSNS, čo nahnevalo Bélu Bugára.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite