Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vedenie Bratislavy chce navýšiť rozpočet mestskej polície o milión eur

.redakcia .slovensko

Primátor hlavného mesta navrhuje navýšiť rozpočet mestskej polície pre tento rok o jeden milión eur. Schváliť to ešte musí mestské zastupiteľstvo pri schvaľovaní návrhu tohtoročného mestského rozpočtu.

Vedenie Bratislavy chce navýšiť rozpočet mestskej polície o milión eur Branislav Bibel/SITA

uviedol to primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý argumentuje tým, že otázka bezpečnosti v hlavnom meste je mimoriadne dôležitá: „Nemôžeme si dovoliť prizerať sa, ako v Bratislave, dokonca v samotnom centre mesta, vznikajú 'no go' zóny, kde je lepšie vôbec neísť, alebo tadiaľ len prejsť,“ povedal primátor.

Hlavné mesto vyčlenilo pre bratislavskú mestskú políciu v roku 2018 vyše 8,7 milióna eur a v prognóze svojich výdavkov na rok 2019 a 2020 počíta samospráva s postupným navýšením financií. „Čaká nás schvaľovanie mestského rozpočtu, v ktorom chceme mestskej polícii dať milión eur navyše. Chceme, aby ľudia pocítili zmenu,“ uviedol Vallo.

Mestskú políciu v hlavnom meste trápi aj nedostatok policajtov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite