Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pravicová opozícia bude voliť spoločných kandidátov, nie však rovnakú 18-tku

.dominik Harman .slovensko

Pred piatkovým hlasovaním o ústavných sudcoch sa viaceré opozičné strany dohodli na spoločnom postupe. Neznamená to však, že budú všetci voliť rovnakých sudcov. Zhoda je len na niektorých menách.

Pravicová opozícia bude voliť spoločných kandidátov, nie však rovnakú 18-tku Ľudovít Vaniher/SITA Hovorí sa, že o Ficovi ako ústavnom sudcovi by mal rozhodnúť nový prezident.

veľa sa hovorí o tom, že koalícia bude voľbu ústavných sudcov naťahovať a Roberta Fica sa pokúsi pretlačiť tak, aby o ňom rozhodoval nový prezident. Svoje predstavy o Ústavnom súde má však aj opozícia. 

Strany Sloboda a Solidarita, SPOLU a Obyčajní ľudia sa dohodli na spoločnom postupe. Podľa Jána Marosza z OĽaNO je zhoda na deviatich menách, za ktoré zahlasujú všetci poslanci z týchto klubov.

V názore na to, čo s ostatnými kandidátmi, sa však interpretácie rozchádzajú. Sám Marosz povedal, že osemnástich kandidátov prezidentovi on osobne neposunie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite