Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico dostal zelenú, do kolapsu Ústavného súdu ostáva 9 dní

.dominik Harman .slovensko

Ústavnoprávny výbor odhlasoval, že Robert Fico spĺňa podmienky kandidáta na ústavného sudcu.

Fico dostal zelenú, do kolapsu Ústavného súdu ostáva 9 dní Branislav Bibel

rozhodla o tom koalícia vďaka hlasu Irén Sárközy z Mosta-Híd.

Miroslav Beblavý sa po skončení zasadnutia spoločne pozastavil nad tým, ako má situáciu chápať bežný občan, ktorému nie je umožnené po skončení výberového konania dodať spätne materiály. „Pre poslanca Fica však platia zjavne iné pravidlá,“ konštatoval spoločne s Ondrejom Dostálom (z klubu SaS).

Ešte pred začiatkom zasadnutia výboru niektorí poslanci tvrdili, že sa ani nemal uskutočniť. Podľa Ondreja Dostála a Alojza Baránika (klub SaS) neexistuje zákonný dôvod, prečo by mali o Ficovi hlasovať opätovne.

Podporil ich aj Ján Marosz (OĽaNO). Podľa neho opätovným hlasovaním výbor porušil právo ostatných kandidátov na rovnaký prístup ku všetkým kandidátom.

„O veci sme nerozhodli v celom rozsahu,“ odpovedal im predseda výboru Róbert Madej. Podľa neho musí o všetkých kandidátoch najskôr rozhodnúť výbor, čo sa zatiaľ nepodarilo.

V pôvodnom hlasovaní skončila debata o Ficovi pomerom hlasov 6:6. Poslanci tak neschválili ani uznesenie o tom, že podmienky spĺňa ale ani o tom, že ich nespĺňa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite