Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Saková odobrala časť vyšetrovania od tímu vraždy Kuciaka a dala ju svojim podriadeným

.eugen Korda .slovensko

Ministerka vnútra Denisa Saková odobrala časť prípadu vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice skúsenému tímu a presunula ho pod Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra.

Saková odobrala časť vyšetrovania od tímu vraždy Kuciaka a dala ju svojim podriadeným Diana Černáková/SITA

ministerka tvrdí, že tak chce zabrániť prípadnému úniku informácií zo spisu. Povedala, že presunu predchádzala dohoda s Úradom špeciálnej prokuratúry a Generálnou prokuratúrou.  Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry však pre Denník N povedala, že jej úrad „takouto informáciou nedisponuje".  Tímu bola odobratá časť prípadu, ktorá sa týka prípravy vraždy bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica a prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku.  Lipšic v rozhovore pre .týždeň označil tieto správy za škandalózne. Povedal, že toto rozhodnutie ho „napĺňa rozpakmi“ a vôbec nechápe jeho logiku. Daniel Lipšic skonštatoval, že „nechce špekulovať o tom, prečo takto politici reálne maria vyšetrovanie“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite