Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico poslal výboru ďalšie dokumenty, dokazujú len to, že učil na univerzitách

.matúš Baňovič .slovensko

Poslanec Robert Fico údajne ešte včera poslal Ústavnoprávnemu výboru dokumenty, ktoré vraj dokazujú, že má požadovanú právnickú prax.

Fico poslal výboru ďalšie dokumenty, dokazujú len to, že učil na univerzitách

fico poslal Ústavnoprávnemu výboru dva dokumenty, ktoré vraj dokazujú, že má právnickú prax. Výboru poslal potvrdenia z dvoch vysokých škol, o tom, že tam učil.

Jeden dokument je z Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Je to potvrdenie o tom, že Robert Fico mal s touto univerzitou  uzatvorený pracovnoprávny vzťah na základe dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru od mája do júla 2001. 

Druhé potvrdenie je z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, kde sa tiež hovorí o tom, že na tej škole Fico pedagogicky pôsobil. 

„Na uvedenom pracovisku doc. Judr. Robert Fico, CSc., pôsobil aj v rokoch 1996 – 2001 a podľa dostupných informácií vtedajší vedúci Katedry politológie Boris Zala vydal potvrdenie, že menovaný vykonával na katedre pedagogickú činnosť v predmete Ústavné a medzinárodné garancie ochrany ľudských práv. Toto potvrdenie z 3. júna 2001 existuje len v elektronickej podobe a bolo vydané na účely habilitačného konania.“ 

Ďalej sa v dokumente píše, že potvrdenie, o ktorom je reč, by sa mohlo nachádzať na Akadémii policajného zboru, kde si Fico robil habilitačnú prácu na tému Nutná obrana.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite