Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dobrý prezident musí spájať

.redakcia .slovensko .anketa

Prezidentskí kandidáti musia v týchto voľbách zabojovať aj o konzervatívneho voliča. Musia dostať šancu najmä po tom, ako KDH ani OĽaNO svoju podporu nikomu nedeklarovali. Opýtali sme sa ich, ako chcú o tohto voliča zabojovať.

robert Mistrík | Rád by som hľadal cestu k porozumeniu medzi konzervatívcami a liberálmi

Kresťanstvo má na Slovensku hlboké korene a to je hodnota, ktorá by nás mala v duchu kresťanskej lásky spájať, a nie rozdeľovať. S mojou manželkou pochádzame obidvaja z kresťanskej rodiny a v kresťanskom duchu vychovávame aj naše dve dospievajúce deti. Nie som však žiadny dogmatik, naopak, som moderne zmýšľajúci a  tolerantný človek. Chcem byť prezidentom, ktorý určite nebude polarizovať ľudí v týchto citlivých témach, naopak, rád by som hľadal cestu k porozumeniu medzi konzervatívnymi, ako aj liberálnymi kruhmi. Snažím sa spájať ľudí rôzneho politického videnia, získal som na svoju podporu jednak liberálnu SaS, ako aj občiansko-demokratickú stranu Spolu. V tomto hľadaní priesečníkov pokračujem tým, že sa snažím získať podporu aj hnutia OĽANO a KDH.

Som presvedčený, že prezidentské voľby by rozhodne nemali byť o vyvolávaní kultúrnych vojen a kopaní hlbokých zákopov medzi ľuďmi. Slovensko má úplne iné problémy, a preto by som chcel byť prezidentom, ktorý vidí Slovensko ako modernú a prosperujúcu krajinu, v ktorej vládne právo a spravodlivosť, a ktorá má jasné euroatlantické ukotvenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite