Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Kiska podporil novinárov, štát podľa neho kryl organizovaný zločin

.redakcia .slovensko

Bude sa pýtať za ľudí. Prezident kritizuje vládnu moc, chce sa stretnúť s ministerkou Sakovou.

Andrej Kiska podporil novinárov, štát podľa neho kryl organizovaný zločin Braňo Bibel/SITA Prezident Andrej Kiska plánuje stretnutie s ministerkou vnútra.

žiaľ, rozsah rozkladu právneho štátu, ktorý sa nám vďaka práci poctivých vyšetrovateľov a novinárov odkrýva pred očami, je príliš veľký, aby ho bolo možné pripísať zlyhaniu jednotlivcov. Kauza za kauzou ukazuje, že štát ignoroval či priamo kryl organizovaný zločin a ústavní činitelia udržiavali kontakty, ktoré ich navždy diskvalifikujú z verejného života, “ nekládol si prezident servítku pred ústa, a tak nepriamo podporil médiá, ktoré informujú napríklad o vývoji kauzy Glváčovho vypisovania si so ženou obvinenou v súvislosti s vraždou novinára a jeho snúbenice.

„ V situácii, keď predstavitelia štátu klamú, je ich usvedčovanie z klamstiev verejným záujmom.“

lustroval ho Gašparov človek

Na sociálnej sieti sa tak vyjadril po tom, ako Týždenník Plus 7 dní priniesol informácie, že zavraždeného novinára vraj dal sledovať šéf Spravodajskej jednotky finančnej polície na pokyn vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara. A to len niekoľko mesiacov pred vraždou. Gašpar to síce poprel, ale pravda je, že Pavol Vorobjov, ktorý údajne vykonával rozkazy, už aj vypovedal na polícii. „V situácii, keď predstavitelia štátu klamú, je ich usvedčovanie z klamstiev verejným záujmom. Preto nestačí pokrytecky sa rozčuľovať nad únikmi informácií z vyšetrovacích spisov a pripisovať ich spravodajským hrám," dodal Kiska.

chce sa pýtať

Kiska sa odvoláva na sľuby, ktoré dal po vstupe do funkcie voličom. „Keď som nastupoval do funkcie prezidenta, sľúbil som, že budem klásť otázky, na ktoré nielen ja, ale najmä ľudia očakávajú odpovede. Preto sa v priebehu budúceho týždňa plánujem porozprávať s ministerkou vnútra a predstaviteľmi ďalších inštitúcií, ktoré sa majú starať o našu bezpečnosť,“. 

 

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite