Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výbor neprijal k Ficovej kandidatúre žiadne stanovisko, ostatní prešli

.redakcia .slovensko

Za to, že formálne zákonné podmienky spĺňa, hlasovalo šesť koaličných poslancov, proti bolo šesť opozičných. Zároveň neprešiel ani návrh, že Fico podmienky nespĺňa. Pri jeho mene tak stanovisko výboru nebude.

Výbor neprijal k Ficovej kandidatúre žiadne stanovisko, ostatní prešli Branislav Bibel/SITA 23. január 2019 Bratislava: Kandidát na sudcu Ústavného súdu SR Robert Fico počas vypočutia kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR na zasadnutí Ústavnoprávneho výboru NR SR.

pri zvyšných 39 kandidátoch, o ktorých poslanci hlasovali jednotlivo, výbor vždy jednohlasne konštatoval, že podmienky spĺňajú. Teraz je na predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS), či do samotnej voľby v pléne zaradí aj Fica. Úlohou poslancov bude následne zvoliť 18 kandidátov, z ktorých prezident Andrej Kiska vyberie deväť nových ústavných sudcov.      

Opozícia Ficovi vyčítala, že nemá dostatočnú právnu prax. "Chýba mu 15 mesiacov do 15-ročného výkonu právnického povolania. Stiahnuté články z internetu, ktoré majú podložiť chýbajúce obdobie, nič nedokazujú," povedal člen výboru Ondrej Dostál (SaS).      

Predseda výboru Róbert Madej (Smer-SD) ešte pred hlasovaním upozornil, že Fico bol nielenže zapísaný v komore advokátov, ale pôsobil aj v rámci strediska pre obete trestných činov. "Bola to sústavná činnosť. Ak nejakého kandidáta nezaradíme z opatrnosti do procesu voľby, je tu riziko, že to bude namietať a môže to spôsobiť spochybnenie voľby ako takej," povedal.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite