Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Národná hanba a voľby prezidenta

.jakub Pohle .slovensko

Existujú rôzne stupne hanby – detská, keď dieťa nestihne dobehnúť v škole na toaletu, lokálna, keď vás vymákne regionálna telka v piatok večer v nálade, aby s vami spravila anketu. Jedna hanba však teraz môže prekonať všetky ostatné – a týka sa volieb prezidenta.

Národná hanba a voľby prezidenta Diana Černáková/SITA Andrej Danko je dnes na politickej scéne najväčším terčom výsmechu.

predseda SNS zosobňuje nekompetentnosť, protekcionizmus, korupciu, prehnané ego – a v neposlednom rade plagiátorstvo. Aktuálny predseda SNS je teda právom nástupcom Jána Slotu.

Hlavné kauzy Andreja Danka nespočívajú vo výrokoch. Nesystémové nákupy zbraní, dotácie na vedu prideľované firmám, ktoré s vedou nič nemajú, poškodzovanie farmárov či spochybňovanie miesta Slovenska medzi západnými demokraciami sú omnoho vážnejšie. Andreja Danka sa však nedotkne žiadna konštruktívna kritika a je úplne jedno, či ho kritizuje akademická obec, ekonómovia, diplomati, vedci či študenti. Na odpútanie pozornosti pritom využíva jednoduchú taktiku – v prípade predraženého nákupu stíhačiek vytiahol Marrákeš, pri usvedčení z plagiátorstva vytiahol bezpečnostnú stratégiu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite