Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalého príslušníka SIS Ľuboša Kosíka uniesli z jeho domu v Mali

.redakcia .slovensko

Bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Ľuboša Kosíka uniesli z jeho domu v malijskej metropole Bamako. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na jeho malijského právnika a podporovateľov.

Bývalého príslušníka SIS Ľuboša Kosíka uniesli z jeho domu v Mali Tomáš Benedikovič/denník N

ľuboš Kosík, môj klient so slovenským občianstvom, bývalý dôstojník v jeho vlasti, bol unesený minulý utorok ozbrojenými mužmi z jeho domu v Bamaku," uviedol Kosíkov právnik Youssouf Keita s tým, že už v tejto veci podal trestné oznámenie.      

Kosík dlhodobo tvrdí, že je ochotný svedčiť o únose syna niekdajšieho prezidenta SR Michala Kováča aj o ďalších kauzách bývalých príslušníkov SIS.      

Kosíka zatkli v Mali pred dvoma rokmi a Slovensko požiadalo o jeho vydanie. Malijské úrady ho však vlani v novembri prepustili z väzenia, dodala AFP.      

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR zatiaľ nemá potvrdenú informáciu o únose Ľuboša Kosíka zo strany oficiálnych úradov Mali. Uviedol to hovorca slovenského rezortu diplomacie Boris Gandel.      

„Berúc do úvahy prvky predložené Slovenskom, malijská justícia odmietla žiadosť o jeho vydanie,“ uviedol pre AFP zdroj z prostredia malijskej justície.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite