Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anna Záborská odchádza z KDH. Jej odchod strana označuje za rozbíjanie hlasov kresťanských voličov

.ľuboslava Kráľová .slovensko

Hnutie opúšťa po 30 rokoch, robí tak po zrelom uvážení. Podľa jej slov to nebolo ľahké rozhodnutie, pretože projekt KDH považovala za svoje životné poslanie.

Anna Záborská odchádza z KDH. Jej odchod strana označuje za rozbíjanie hlasov kresťanských voličov Milo Fabian/SITA

„rozumiem, že mnohí z vás budú prekvapení. Chápem, že niektorí mi to budú zazlievať, zatiaľ čo iným to možno bude aj ľúto. Avšak verím, že vzhľadom na naše dlhodobé priateľstvo sa ma pokúsite pochopiť,“ odkázala členom KDH. Záborská. „Poznáte ma a viete, že dobro a správne smerovanie strany boli pre mňa vždy prioritou a kedykoľvek som s jej smerovaním nesúhlasila, snažila som sa problémy riešiť vo vnútrostraníckej diskusii.“ 

Strana založená na kresťanskodemokratických princípoch by podľa nej mala byť okrem iného otvorená  diskusii a rešpektovať názory iných. „Verím, že v KDH aj mimo neho je mnoho ľudí s podobným názorom, ktorí sú pripravení pokračovať v boji za hodnoty kresťanstva a demokracie,“ dodala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite