Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šefčovič bude silný súper

.redakcia .slovensko .anketa

V súboji o Prezidentský palác poznáme už takmer všetkých kandidátov. V pravidelnej ankete sme sa opýtali troch z nich, koho považujú za svojho najväčšieho súpera a aké má podľa nich silné a slabé stránky.

robert Mistrík | Slovensko prehrá, ak sa prezidentom stane predĺžená ruka Roberta Fica

Ak eurokomisára Maroša Šefčoviča nakoniec v Smere prehovoria, bude významným súperom, či aj najsilnejším, to ukáže čas. Ktokoľvek ochotný prijať ponuku Roberta Fica sa vedome hlási k nespočetnému množstvu korupčných škandálov, udalostiam okolo vraždy Martiny a Jána, miliónu na stole, neprávostiam na poľnohospodároch, protislovenským prostitútkam, berie na svoje tričko zanedbané školstvo, zdravotníctvo, nedostavané diaľnice, a tak by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho. Reprezentovať tieto škaredé hodnoty nie je cnosťou, ale diskvalifikáciou pre výkon funkcie prezidenta Slovenskej republiky. Bola by to pre Slovensko obrovská prehra, ak by sa prezidentom stala predĺžená ruka Roberta Fica.

Ďalším kandidátom, ktorý môže zamiešať karty, je Štefan Harabin. Jeho postup do druhého kola nie je vylúčený, no verím, že tento katastrofický scenár zmobilizuje imunitný systém našej stále mladej demokracie a po voľbách sa bude svojim priaznivcom naďalej prihovárať len z YouTubu.

V obidvoch prípadoch to už vlastne nie je len o osobách, ale za najsilnejšieho súpera považujem systém.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite