Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Remišová: Za prezidentku kandidovať nebudem, aj Šefčovič je pre Slovensko hrozba

.michal Magušin .slovensko

Exkluzívny rozhovor s Veronikou Remišovou, predsedníčkou poslaneckého klubu hnutia OĽaNO, o jej rozhodnutí nekandidovať na funkciu prezidentky Slovenskej republiky.

Remišová: Za prezidentku kandidovať nebudem, aj Šefčovič je pre Slovensko hrozba Boris Németh

presne o dva mesiace prebehne prvé kolo prezidentských volieb. OĽaNO zatiaľ svojho kandidáta nepostavilo a nikomu nevyjadrilo podporu. V kuloároch sa ako jedna z možností spomínalo vaše meno a aj osobne ste sa v júni pre .týždeň vyjadrili, že kandidatúru zvažujete. Idete kandidovať na prezidentku?

V prezidentských voľbách 2019 kandidovať nebudem.

ako vyzeralo vaše rozhodovanie, aké faktory ste brali do úvahy?

Žila som dlho v zahraničí, vrátila som sa na Slovensko, pretože mi na Slovensku záleží a mám ho rada. Vstúpila som do politiky s jediným cieľom, aby Slovensko bol štát, kde spravodlivosť a zákon platí pre každého rovnako a  ľudia za svoje dane dostanú dobré služby, či už v zdravotníctve alebo v školstve. Úrad prezidenta si vážim, no prezident zo svojej pozície nemôže zabezpečiť  ani výkon spravodlivosti, ani lepšie fungovanie  štátu, ani účinne potláčať korupciu.  Nemá na to  právomoci. To je možné dosiahnuť jedine zmenou v parlamentných voľbách a nastolením novej vlády. To je pre mňa poslanie,  s ktorým som do politiky išla a na to chcem motivovať aj ostatných, pretože podpora občanov je veľmi dôležitá, aby sme na spoločnej ceste došli do cieľa. Do cieľa, ktorým je spravodlivé a prosperujúce Slovensko.

aký je postoj celého hnutia OĽaNO k prezidentským voľbám?

Hnutie OĽaNO vyzvalo relevantných kandidátov, aby sa dohodli na jednom spoločnom kandidátovi. V súčasnosti hrozí, že hlasy demokratických kandidátov sa budú trieštiť a do druhého kola by sa tak mohli dostať kandidáti, ktorí Slovensku nič dobré neprinesú. Niektorí kandidáti, žiaľ, túto hrozbu spochybňujú a tvária sa, že neexistuje. Progresívne Slovensko dokonca tvrdí, že snažiť sa o jedného kandidáta je „strelené“ vzhľadom na to, že kandiduje aj Maroš Šefčovič zo Smeru. Taký postoj je pre mňa nepochopiteľný. Som totiž presvedčená, že ak sa pán Šefčovič stane prezidentom, tak Roberta Fica na Ústavný súd vymenuje. Dokonca som presvedčená, že ho vymenuje aj za predsedu Ústavného súdu. A to je pre Slovensko a pre  uplatňovanie spravodlivosti veľká hrozba. Mrzí ma, že niektorí kandidáti a ich politické strany uprednostňujú stranícke a osobné záujmy nad záujmom Slovenska. Taká politika Slovensku pozitívnu zmenu neprinesie.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite