Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šufliarsky zo svojej plánovanej vraždy podozrieva aj Kočnera

.dominik Harman .slovensko

Potvrdil, že Trnka sa stretával s Kočnerom priamo vo svojej kancelárii.

Šufliarsky zo svojej plánovanej vraždy podozrieva aj Kočnera Branislav Bibel/SITA

kočnera Šufliarsky podozrieva ako jedného z možných objednávateľov jeho vraždy. „Nevylučujem, že v okruhu podozrivých je aj táto osoba,“ povedal.

Zároveň potvrdil, že v utorok nariadil Kočnera v tejto veci vypočuť. 

O tom, že niekto plánoval jeho fyzickú likvidáciu, sa Šufliarsky podľa jeho slov dozvedel z médií. „Tí, ktorí ma mali informovať, ma neinformovali,“ povedal. 

Podľa neho vraj bolo motívom to, že nie je korumpovateľný. „Každý dobre vie, že nemá zmysel na mňa tlačiť, lebo urobím presný opak," tvrdí Šufliarsky.

Kočner Šufliarskeho v rokoch 2016 a 2017 kontaktoval. Chcel sa s ním stretnúť osobne, čo Šufliarsky podľa jeho slov opakovane odmietol. „Som človek slušne vychovaný, takže som danej osobe vysvetlil, že osobne sa s ňou nestretnem,“ povedal.

Pred pár dňami vyšlo najavo, že Kočner nahral vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Na nahrávke otvorene hovorí o tom, kedy a za čo mu zaplatil a správa sa k nemu ako k svojmu podriadenému.

kočner: „Môžeme si tykať“

Trnka sa s Kočnerom dobre poznal. Šufliarsky opísal, že on sa s Kočnerom prvýkrát stretol práve na oslave 45. narodenín Dobroslava Trnku v roku 2008. Bolo na nej podľa neho asi 50 ľudí. Kočner mal prísť za ním a viacerými ďalšími a sám sa predstaviť s tým, „že si môžu tykať“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite