Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čižnár odvolal Vaneka z funkcie námestníka pre kontakty so Zsuzsovou

.dominik Harman .slovensko

Kontakty s Alenou Zsuzovou stáli Reného Vaneka funkciu. Pôsobiť bude už len ako radový prokurátor.

Čižnár odvolal Vaneka z funkcie námestníka pre kontakty so Zsuzsovou Diana Černáková/SITA Čižnár sa až z médií dozvedel, že jeho námestník dlhodobo komunikoval s Alenou Zsuzsovou.

jaromír Čižnár sa tak rozhodol po tom, ako vyšlo najavo, že Vanek so Zsuzovou dlhodobo udržiavali kontakt cez internet. Písali si aj niekoľko dní pred jej zadržaním. 

Vanek o tejto komunikácii Čižnára ako svojho priameho nadriadeného neinformoval, pretože, ako tvrdí, nemal dosah na vyšetrovanie tohto prípadu. Vanek bol námestníkom generálneho prokurátora na netrestnom úseku.

„Takéto konanie považuje generálny prokurátor Jaromír Čižnár za nezlučiteľné s funkciou námestníka generálneho prokurátora, ktorá je jednou z najvyšších funkcií v rámci rezortu prokuratúry. O ďalšom osude Reného Vaneka v rámci prokuratúry sa rozhodne v najbližších dňoch,“ povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Informácie o kontaktoch Zsuzsovej a Vaneka sa rozhodla zverejniť matka zavraždenej Zlatica Kušnírová s jej právnym advokátom Romanom Kvasnicom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite