Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezident Kiska: Moje dve požiadavky na sudcov sú odbornosť a morálka

.redakcia .slovensko

Prezident Kiska vidí medzi 40 uchádzačmi o post ústavných sudcov takých, ktorých by do funkcií s radosťou vymenoval, aj takých, ktorých by nevymenoval nikdy. On sám má dve požiadavky – odbornosť a morálku.

Prezident Kiska:  Moje dve požiadavky na sudcov sú odbornosť a morálka Branislav Bibel/SITA Prezident SR Andrej Kiska počas vyhlásenia k Ústavnému súdu v Prezidentskom paláci.

prezident verí, že poslanci NR SR majú dostatok uchádzačov, aby mohli zvoliť 18 kandidátov na sudcov tak, ako to predpokladá Ústava.

„Neexistuje žiadna reálna prekážka, ktorá by bránila tomu, aby zo 40 mien parlament navrhol kandidátov, ktorí spĺňajú nielen odborné, ale aj morálne kritériá na to, aby mohli na Ústavnom súde pôsobiť," vyhlásil prezident.

 Kiska verí, že poslanci Národnej rady (NR) SR majú dostatok uchádzačov, aby mohli zvoliť 18 kandidátov na sudcov tak, ako to predpokladá Ústava.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite