Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo Vysokých Tatrách už stojí skipas aj 60 eur. Meniť sa to nebude, turistov je veľa

.dominik Harman .slovensko

Vo Vysokých Tatrách sa skončil tzv. zlatý týždeň, počas ktorého návštevníci zažili problémy v doprave a negatívne ich prekvapili aj skipasy. Tie majú po novom plávajúce ceny.

Vo Vysokých Tatrách už stojí skipas aj 60 eur. Meniť sa to nebude, turistov je veľa Radoslav Maťaš/SITA

pre veľký záujem sa ceny skipasov v špičkových dňoch vyšplhali až na úroveň 60 eur. Po novom majú lístky na zjazdovkách v prevádzke firmy Tatry Mountain Resorts (TMR) plávajúce ceny.

Firma sa bráni a tvrdí, že zvyšovanie cien spôsobila absencia rozvoja tatranských stredísk a ich nevyužitý potenciál v oblasti cestovného ruchu.

K zmene cenovej politiky sa TMR rozhodla prejsť vzhľadom na preplnenosť zjazdoviek a dopravný kolaps v Tatrách počas sviatočných dní v uplynulých rokoch, uvádza sa v tlačovej správe.

60 eur na deň? Môže to byť aj viac

Predseda predstavenstva spoločnosti Bohuš Hlavatý povedal, že ak sa kapacita tatranských stredísk nezmení a neodstránia sa úzke miesta v doprave a pohybe návštevníkov, zvyšovanie cien bude jediným spôsobom, ako zvládnuť nápor návštevníkov.

Doprava v strediskách zostáva podľa TMR úzkym miestom najmä v súvislosti s riadením príjazdu návštevníkov do stredísk a pri nedostatku možností hromadnej prepravy sú problémom aj chýbajúce parkoviská.

„Predložili sme viaceré návrhy a zámery pre lepšie fungovanie stredísk, ale nevyjasnené pravidlá pre rozvoj cestovného ruchu na území Tatranského národného parku (TANAP) a mnohé ďalšie obštrukcie nám znemožňujú ich realizáciu. Ak chceme, aby sa v Tatrách kvalitne lyžovalo aj o niekoľko rokov, tradičné strediská cestovného ruchu musia dostať priestor hovoriť o svojom potrebnom rozvoji,“ zdôraznil Hlavatý.

Vo Vysokých Tatrách trávia turisti najviac času cez vianočné sviatky. Kapacitne nestíhajú vleky, cesty a často ani ubytovacie zariadenia. Ich rozširovanie je však otázne – všetko sa totiž deje na území Národného parku.Radoslav Maťaš/SITAVo Vysokých Tatrách trávia turisti najviac času cez vianočné sviatky. Kapacitne nestíhajú vleky, cesty a často ani ubytovacie zariadenia. Ich rozširovanie je však otázne – všetko sa totiž deje na území Národného parku.

začarovaný kruh

Hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká v tejto súvislosti uviedla, že otázka riešenia dopravného kolapsu v regióne Tatier je predovšetkým v rukách miestnej a regionálnej samosprávy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite