Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

A. Kiska: V roku 2018 sme si museli zložiť ružové okuliare

.redakcia .slovensko

Andrej Kiska vo svojom novoročnom príhovore potvrdil, že za prezidenta už nebude kandidovať. Rok 2018 zhodnotil ako ďalší z prelomových osmičkových rokov, no namiesto osláv musela spoločnosť po vražde novinára zápasiť o slušnosť a spravodlivosť.

A. Kiska: V roku 2018 sme si museli zložiť ružové okuliare RTVS.SK

rok 2018 sa do histórie zapísal ako ďalší prelomový „osmičkový“ rok. Vo svojom novoročnom prejave to vyhlásil prezident SR Andrej Kiska. Slovenská spoločnosť podľa neho v tejto „ťažkej skúške“ obstála a do nového roka vstupuje ako silnejšia a odolnejšia. Prezident však zároveň pripomenul, že demokracia nepozná konečné víťazstvá ani konečné prehry. „Demokracia je proces. Demokracia je práca. V roku 2019 nás čaká veľa práce,“ konštatoval.

Vražda dvoch mladých ľudí a jej následky podľa Kiskových slov zmenili rok osláv a spomienok na rok zápasu o slušnosť a spravodlivosť. „V roku 2018 sme si museli zložiť ružové okuliare pri písaní úspešného príbehu našej vlastnej krajiny, aby sme boli schopní čeliť znechuteniu, nedôvere a strate nádeje v lepšiu budúcnosť,“ povedal Kiska.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite