Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor obžaloval Ruska z objednávky vraždy, príde opäť čas na pravdu?

.matúš Baňovič .slovensko

Bývalý minister hospodárstva čelí obžalobe za to, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky. Obžalobu podal na Ruska začiatkom roka prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

Prokurátor obžaloval Ruska z objednávky vraždy, príde opäť čas na pravdu? Diana Černáková/SITA

informoval o tom Denník N. V polovici decembra zvolal Rusko tlačovú besedu s názvom Čas na pravdu. K žiadnemu priznaniu nedošlo. 

Rusko pred novinármi hovoril o kauze objednávky vraždy svojej bývalej spoločníčky v Markíze Silvie Volzovej. Za svojím vyšetrovaním vidí komplot, preto podáva trestné oznámenie na neznámych páchateľov. O koho konkrétne má ísť, to už neprezradil. 

Pred novinárov predstúpil s desiatimi bodmi, ktoré vraj dokazujú jeho nevinu. Argumentuje tým, že sa už môže verejne vyjadrovať, pretože vyšetrovanie bolo ukončené. To však nie je celkom pravda. Vyšetrovateľ v danej veci na základe toho, čo zistil, podal návrh na podanie obžaloby. Rozhoduje o ňom prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave. Ten ešte môže spis vrátiť vyšetrovateľovi, aby preveril niektoré skutočnosti.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite