Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH nebude nominovať Čaučíka do prezidentských volieb, má kandidovať do EP

.redakcia .slovensko

Mimoparlamentné KDH nebude nominovať do budúcoročných prezidentských volieb riaditeľa Dobrej noviny Mariána Čaučíka. Potvrdil to predseda KDH Alojz Hlina.

KDH nebude nominovať Čaučíka do prezidentských volieb, má kandidovať do EP Braňo Bíbel/SITA Riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík počas pracovných raňajok pútnikov v Bratislave pri príležitosti medzinárodnej Púte za klímu.

.šéf KDH považuje Čaučíka za dobrú voľbu, mimoparlamentné KDH ho preto chce nominovať vo voľbách do Európskeho parlamentu.

„Hazardovať nebudeme. Vyzvali sme OĽaNO na jeho podporu a keďže odmietlo, povedali sme si, že Čaučík bude našim nominantom v eurovoľbách. V prezidentských voľbách by to malo zmysel, ak by ho podporilo OĽaNO," povedal Hlina.

Ako bude KDH v prezidentských voľbách postupovať, to by malo načrtnúť sobotňajšie (15.12.) zasadnutie rady v Novom Smokovci. Jednou z možností by podľa informácií TASR mohla byť aj určitá forma primárok formou prieskumu medzi kandidátom Františkom Mikloškom a šéfkou Poslaneckého klubu OĽaNO Veronikou Remišovou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite