Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci prelomili veto prezidenta: Policajný šéf sa bude vyberať podľa koalície

.redakcia .slovensko

Policajný prezident sa bude od februára 2019 vyberať podľa pravidiel z dielne koalície. Poslanci vo štvrtok 80 hlasmi opätovne schválili novelu zákona o Policajnom zbore.

Poslanci prelomili veto prezidenta: Policajný šéf sa bude vyberať podľa koalície Diana Černáková/ SITA

Policajný prezident sa bude od februára 2019 vyberať podľa nových pravidiel. Poslanci  vo štvrtok 80 hlasmi opätovne schválili novelu zákona o Policajnom zbore SR z dielne ministerstva vnútra, ktorá zmeny prináša. Plénum neprijalo námietky prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý novelu v stredu (12.12.) nepodpísal a vrátil ju do parlamentu. Hlasovaním ukončili 39. schôdzu NR SR, ktorá sa konala iba kvôli vetovaným zákonom o Policajnom zbore a osobitnom odvode pre obchodné reťazce.

 Kiska označil návrh novely zákona o Policajnom zbore za nesystémový, nerieši podľa neho aktuálne problémy spojené s fungovaním Policajného zboru ani nezaručuje nezávislosť policajnej inšpekcie, keďže zostáva osobitnou súčasťou Policajného zboru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite