Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V hre o post prezidenta je viacero kandidátov

.matúš Baňovič .slovensko

Agentúra AKO uverejnila prvý prezidentský prieskum, kde sú len ohlásení kandidáti. Ukazuje, že šance sú stále široko rozložené.

V hre o post prezidenta je viacero kandidátov Diana Černáková/SITA Štefan Harabin, ktorý stále oficiálne nepotvrdil svoju kandidatúru, sa v prieskumoch drží na popredných miestach.

aktuálny prezidentský prieskum do istej miery ukazuje šance jednotlivých kandidátov, no kartami určite zamieša smerácky kandidát, ako aj to, na kom sa dohodne KDH a OĽaNO. No ukazuje sa tu istý trend.

V prieskume si drží pomerne stabilné percentá nezávislý kandidát s podporou SaS Robert Mistrík, ktorý masívne investoval do bannerovej a bilbordovej kampane. Nakoniec, aj na jeho transparentnom účte svieti pomerne vysoká suma, viac ako tristotisíc eur. Naposledy vyvolal živú debatu medzi prezidentskými kandidátmi, keď niektorých z nich predčasne vyzval, aby sa vzdali kandidatúry v jeho prospech. Komentátori, ale aj ostatní kandidáti označili tento krok za predčasný práve preto, lebo ešte nie sú známi všetci uchádzači o Prezidentský palác.

„Harabin veľmi dobre vie, prečo sa zatiaľ tvári, že spisuje petíciu“

Líder tretej koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár skončil tentoraz hneď za Mistríkom. Mohol to dosiahnuť svojou pokračujúcou kampaňou po juhoslovenských mestách a zároveň na seba mohol nabrať isté percentá od svojich partnerov SNS a Smeru. V iných prieskumoch nikdy nepresiahol desaťpercentnú hranicu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite