Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská Európa: skorumpovaná, vierolomná a nelojálna

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Na jalové diskusie, či patríme do európskeho jadra alebo do druhej európskej ligy, môžeme v tejto chvíli zabudnúť. My vlastne chceme len slovenskú Európu.

Slovenská Európa: skorumpovaná, vierolomná a nelojálna Natália Ložeková / natalialozekova.sk

chceme Európu, ktorá by sa podobala na Slovensko, bola skorumpovaná ako Slovensko, vierolomná ako Slovensko, nelojálna ako Slovensko. Takej Európe by sme rozumeli, takú by sme mali radi, taká by bola našou Európou. 

Nie sme v tom sami, spolok egoistov tvoria dnes už pomaly všetky bývalé komunistické štáty vrátane východného Nemecka. Chceme spolu s pobaltskými štátmi, so strednou a južnou Európou, teda s tou časťou Európy, ktorá ani netuší, čo znamená v slobodnom svete slovo spolupatričnosť, len to, aby naše kruhy nerušili Rómovia, Židia, moslimovia. Riadime sa slepým egoizmom, založeným na pravidle: „Chceme všetko, nedáme nič.“ Vivat first Slovakia, na ktorej sa zhodne s niekoľkými výnimkami na Slovensku fakticky celá politická elita. Od Bugára po Danka, od Sulíka po Kollára, od Harabina po Kotlebu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite