Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kiska zatiaľ neprijme Lajčákovu demisiu, počká na rokovanie vlády

.dominik Harman .slovensko

Prezident Andrej Kiska neprijme demisiu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Zatiaľ tak ostáva vo funkcii. Definitívne sa rozhodne po zajtrajšom rokovaní vlády.

Kiska zatiaľ neprijme Lajčákovu demisiu, počká na rokovanie vlády Martin Medňanský/SITA

Kiska povedal, že rozumie Lajčákovým dôvodom na podanie demisie. Aj podľa Kisku je normálne, aby sme v Marrákeši mali zastúpenie. Po rokovaní vlády v stredu Kiska oznámi, ako sa rozhodol.

V stredu má rokovať vláda. Pellegrini Kisku podľa prezidentových slov informoval, že na zasadnutí má padnúť konečné rozhodnutie, či na konferenciu niekto pôjde, alebo nie. 

Teoreticky je to stále možné. O vyslaní, respektíve nevyslaní zástupcu rozhoduje vláda. Stále je však problémom SNS, ktorá akékoľvek slovenské zastúpenie na konferencii v Marrákeši odmieta. 

„Dovoľte mi poznamenať, že to, čo sa tu v posledných dňoch dialo, považujem za nepríjemné divadlo, ktoré poškodilo záujmy našej krajiny,“ povedal Kiska.

Podľa Kisku vo svete existujú problémy ako klimatická zmena a migrácia, ktoré nedokážu samostatne riešiť ani veľké krajiny, o to menej Slovensko. Podľa prezidenta je preto v záujme Slovenska, aby sme sa zúčastňovali na všetkých významných medzinárodných rokovaniach.  

Celé vyhlásenie prezidenta:

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite