Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Danko ostáva vo funkcii. Pri svojom odvolávaní útočil na médiá

.lea Dianová .redakcia .slovensko

Na dnešnom odvolávaní predsedu Národnej rady Danko napadol Sulíkovu diplomovú prácu, Nicholsonová čelila diskreditačnej kampani a Most-Híd sa rozhodol, že hlasovanie odignoruje. Stabilita Slovenska by podľa strany nemala stáť na zlyhaní jednotlivca.

Danko ostáva vo funkcii. Pri svojom odvolávaní útočil na médiá Diana Černáková/SITA

predseda Národnej rady čelí odvolávaniu v parlamente od deviatej hodiny. Lucia Nicholsonová tvrdí, že sa Danka nesnažia odvolávať pre to, čo urobil pred osemnástimi rokmi, keď svoj titul získal podvodom. Hlavným problémom je, ako sa zachoval po prevalení kauzy, keď dal svoju prácu utajiť a nesprístupnil ju médiám. „Andrej Danko ako podvodník prichytený pri čine nechal utajiť svoju prácu. Klamal ako druhý ústavný činiteľ, nie ako študent.“

Andrej Danko stále trvá na tom, že svoju rigoróznu prácu robil s najlepším vedomím a svedomím. Dôkazy o tom, že svoju rigoróznu prácu odpísal z piatich učebníc, označil za lživú kampaň. Tvrdí, že nevydiera koalíciu a vládu nerozbije pre opozíciu. V pléne vyhlásil, že poskytne dôkazy o svojej rigoróznej práci.

„Viem, že tá práca nie je žiadne umelecké dielo.“

Drvivá väčšina koaličných poslancov sa na odvolávaní nezúčastňuje.

Danko na schôdzi upozornil na diplomovú prácu Richarda Sulíka. Vo verzii, ktorú Sulík sám zverejnil, sa objavuje vulgarizmus. Sulík odpovedá, že išlo len o pracovnú verziu. 

Reakcia Richarda Sulíka na Dankove výroky:

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite