Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lajčák je pripravený podať demisiu, ak Slovensko nepodporí pakt OSN o migrácii

.anna Cline .lea Dianová .slovensko

Minister zahraničných vecí to povedal po utorkovom rokovaní vlády.

Lajčák je pripravený podať demisiu, ak Slovensko nepodporí pakt OSN o migrácii MZV/SITA

podľa Lajčáka nie je v Globálnom pakte OSN o migrácii nič, čo by nás postavilo do nevýhodnej pozície.  Zdôraznil, že ide o politický dokument z ktorého Slovensku nevyplývajú žiadne právne záväzky.  Pakt nazval za „katalóg odporučení“, ktorý nie je vymáhateľný a rešpektuje kompetencie jednotlivých členských štátov.  „Ak mi Smer nedôveruje, nemôžem byť ministrom zahraničných vecí, “  povedal doslova. 

V krátkom brífingu po rokovaní vlády Lajčák pripomenul, že migranti sú ľudia, ktorí žijú v inej krajine, ako sa narodili. Týka sa to aj pracovnej sily, ktorú na Slovensku potrebujeme a týka sa to aj tisícov Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorí sú tiež migranti. 

Brífing po rokovaní vlády priniesol Denník N:

„Odkedy som vo funkcii ministra, presadzujem víziu Slovenska, ktoré je demokratické, európske, ktoré je súčasťou riešení. Ale ak prevažujúca vôľa poslancov bude, že sa chce Slovensko izolovať, chce byť súčasťou problémov a nechá riešenia na iných, tak ja nemôžem takú politiku presadzovať,“ povedal šéf diplomacie ešte pred rokovaním vlády. Upozornil vtedy tiež, že vláda sa práve chystá rokovať o zjednodušení zamestnávania ľudí z tretích krajín. „Čo je presne legálna, regulovaná migrácia, presne to, o čom hovorí tento kompakt,“ zdôraznil.     

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite