Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dilema pre koalíciu: Podrží usvedčeného podvodníka vo funkcii, alebo pôjde do predčasných volieb

.dominik Harman .slovensko

Danko namiesto hanby napína svaly, v hre sú opäť aj predčasné voľby.

Dilema pre koalíciu: Podrží usvedčeného podvodníka vo funkcii, alebo pôjde do predčasných volieb Braňo Bibel/SITA Predseda NR SR Andrej Danko počas tlačového vyhlásenia, na ktorom vyzval koaličných partnerov, aby hlasovali za otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu k jeho odvolávaniu. Chce, aby bola vyjadrená dôvera alebo nedôvera v jeho osobu.

andrej Danko najskôr dva mesiace okolo svojej rigoróznej práce robil tajnosti. Nakoniec to vzdal a veľmi rýchlo vyšlo najavo, že titul JUDr. získal vďaka práci, ktorá je plagiátom.

Najskôr povedal, že sa vyjadrí až v januári, keď sa má k jeho práci vyjadriť špeciálne zriadená komisia. Nakoniec sa vyjadril hneď vo štvrtok večer. Oznámil, že podporí návrh opozície na zvolanie mimoriadnej schôdze. Na tej sa bude opozícia Danka snažiť odvolať. 

Danko tým aspoň dočasne obrátil pozornosť na svojich koaličných partnerov. Práve oni totiž budú stáť pred ťažkou dilemou – podržia usvedčeného podvodníka vo funkcii alebo pôjdu do predčasných volieb.

Dankovi koaliční partneri sa vyjadrili už vo štvrtok počas dňa. Smer za ním stojí. „Pre stranu Smer - sociálna demokracia je Andrej Danko legitímnym predsedom Národnej rady Slovenskej republiky, ktorého zloženie vzišlo zo slobodných demokratických volieb,“ píšu v oficiálnom vyjadrení pre médiá. 

„Určite to vzťahy v koalícii nezlepší. Ale koaliční partneri nemusia byť priateľmi.“

Most Bélu Bugára bol voči predsedovi národniarov ostrejší. Strana prostredníctvom svojej hovorkyne Kláry Debnárovej odkázala, že „vzhľadom na zverejnené informácie by mal predseda Národnej rady SR prijať osobné rozhodnutie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite