Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko organizujú v piatok demonštráciu, vyšetrovanie NAKA považujú za šikanu

.dominik Harman .matúš Baňovič .slovensko

Inicitíva Za slušné Slovensko organizuje v piatok o 17:00 demonštráciu. Pri príležitosti Novembra 1989. "My sme si na rozdiel od Roberta Fica november 89 všimli."

Zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko organizujú v piatok demonštráciu, vyšetrovanie NAKA považujú za šikanu Branislav Bibel/SITA

zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko poskytli vyhlásenie podľa ktorého generálny prokurátor povedal, že boli na nich podané štyri trestné oznámenia, pričom tri boli odmietnuté.  Štvrté, ktoré bolo anonymné, bolo prijaté. Uviedli to počas spoločného vyhlásenia. 

aktualizované 15:54: Zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko mali o tretej poobede brífing, na ktorom oznámili ďalší protest. Bude sa konať v piatok 16. novembra. Pozrite si celé ich vyhlásenie:

 policajti Národnej kriminálnej agentúry vypočúvajú predstaviteľov iniciatívy Za slušné Slovensko. Chcú vidieť ich súkromné účty, ak ich neukážu dobrovoľne, vypýtajú si ich od bánk. Ako prvý o tom informoval Denník N.

„Vyšetrovateľ povedal, že keby bolo na ňom, hodí to do koša, ale musí to vyšetrovať, keďže to prišlo priamo riaditeľovi NAKA,“ povedala jedna z organizátoriek protestov Karolína Farská. 

„Je evidentné, že to robia iba preto, lebo sa to od nich chce, a za tým je jeden jediný zámer. Zúfalo podložiť tú tézu pána expremiéra, že za všetkým sú Sorosove deti,“ povedal komentátor Marián Leško.

„Chcú vedieť kde si vyberáme peniaze, kde jeme, kde nakupujeme.“

Policajti sa na výsluchu zaujímali o financovanie protestov. To je pritom od začiatku vedené transparentne, všetky príjmy a výdavky sú vedené cez transparentný účet Slovenskej sporiteľne. Napriek tomu chcú policajti vidieť aj osobné účty organizátorov. 

Farská za tým vidí šikanovanie. „O protestoch nezistia nič nové. Chcú vedieť kde si vyberáme peniaze, kde jeme, kde nakupujeme,“ povedala.

„Odmietam si zvykať na takéto zastrašovacie praktiky. Že nás elitní vyšetrovatelia vypočúvajú na základe anonymného trestného oznámenia, ktoré tvrdí, že sme organizovali štátny prevrat. Že od nás chcú účty, z ktorých zistia, kde sme, čo jeme, kde nakupujeme. Že nás zrejme sledovali. Len preto, lebo môžu,“ povedala jedna z organizátorov protestov Veronika Bruncková.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite