Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Martin Klus podporuje v Žiline kandidáta Smeru napriek tomu, že SaS stojí za Fiabánem

.dominik Harman .slovensko

Klus hovorí o osobnej podpore, SaS vraj naďalej podporuje Fiabáneho.

Martin Klus podporuje v Žiline kandidáta Smeru napriek tomu, že SaS stojí za Fiabánem Diana Černáková/SITA

na záver volebnej kampane v Žiline si nezávislý kandidát s podporou Smeru Patrik Groma nachystal poriadnu kuriozitu. V pondelok večer zavesil na Facebook fotografiu Martina Klusa s textom o tom, prečo ho tento predstaviteľ SaS podporuje. 

„Veľmi si cením jeho ľudský prístup k spolupráci, a teda, že nikdy neodmietol pomôcť či poradiť, a to napriek tomu, že z hľadiska veľkej politiky sme neboli vždy „na jednej lodi“. Aj preto mu držím palce, aby sa mu pre Žilinu podarilo dosiahnuť z jeho predsavzatí čo najviac,“ píše Klus. 

„Pán Klus nie je členom strany a ide o jeho osobný postoj.“

Už samotná podpora pre niekoho s podporou Smeru by bola od Klusa zvláštna. V tomto prípade však ide o viac - Sloboda a Solidarita má totiž v Žiline svojho kandidáta. Petra Fiabáneho. 

Klus v podpore pre Gromu problém nevidí. Zdôrazňuje, že nejde o politickú podporu, ale o osobnú. „S Patrikom sa poznám dlhé roky a preto keď ma požiadal o podporu, neodmietol som,“ zdôvodnil svoje kroky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite