Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola objednaná za 70-tisíc eur

.frédérique Hazéová .slovensko

Dôkazy proti obvineným sú v prípade vraždy Jána a Martiny podľa generálneho prokurátora veľmi silné. Jánova snúbenica zároveň podľa polície nebola predmetom objednávky. Ak by v tom čase nebola s ním, mohla zrejme ešte žiť.

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola objednaná za 70-tisíc eur Jakub Julény/SITA Členovia policajného komanda po výsluchu štvorice obvinených na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici, kde sudca rozhodol o ich vzatí do väzby.

v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej boli zatiaľ obvinení štyria páchatelia, ktorí sa na nej mohli podieľať s rôznou mierou účasti. 

Za podozrivú objednávateľku policajti označili osobu s iniciálkami A. Z., za strelca T. S., za vodiča, respektíve pomocníka M. M. a za sprostredkovateľa Z. A. Z dôvodu prezumpcie neviny odmietla uviesť celé mená, no iniciálky sa zhodujú so štyrmi obvinenými – Alenou Zs., Tomášom Sz., Miroslavom M. a Zoltánom A.

Prokurátor, ktorý prípad dozoruje, novinárov informoval, že odmena za vykonanie vraždy bola minimálne 50-tisíc eur v hotovosti, spolu s odpustením dlhu vo výške 20-tisíc eur, ktorý dlhoval sprostredkovávateľ objednávateľke. Objednávateľ teda zaplatil minimálne 70-tisíc eur za vykonanie tejto vraždy. 

Vražda bola objednaná na Jána Kuciaka. Jeho snúbenica bola podľa polície náhodnou obeťou. 

„Pri odhaľovaní vrahov nebola využitá žiadna americká družica.“

U jedného z obvinených, Zoltána A., sa o stíhaní vo väzbe podľa dozorujúceho prokurátora rozhodlo kvôli hrozbe, že by sa mohol snažiť uniknúť a pokračovať v trestnej činnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite