Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto je Alena Zs., obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka?

.matúš Baňovič .slovensko

Podľa zdrojov Denníka N je Alena Zs. obvinená z objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V prípade dokázania viny jej hrozí doživotné väzenie.

Kto je Alena Zs., obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka? Jozef Habočík/SITA Obvinená Alena Zs. (uprostred) počas príchodu na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

elitné komando Lynx prišlo po Alenu Zs. v piatok, deň po zásahu v Kolárove. Podľa jej susedov sa v deň akcie ráno objavili civilné vozidlá s evidenčnými značkami z rôznych okresov. Neskôr zmizli a okolo poludnia prišlo pre Alenu Zs. ozbrojené komando. Policajti potom celé popoludnie vynášali z domu rôzne predmety.

„Len to sme videli, že sa vozí na drahých autách,“ uviedla pre TASR o žene jedna zo susediek, ktorá však nič bližšie nevedela. Povedala, že zásah s množstvom civilných vozidiel sa začal približne o 11. dopoludnia. „Ja som vynášala smeti a videla som tu plno vozidiel a kukláčov,“ dodala.

Alenu Zs. komando odviezlo krátko po 18:30. Kolónu civilných vozidiel komanda sprevádzalo jedno policajné auto. Novinárom mimo záznamu ľudia z ulice povedali, že Alena Zs.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite