Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pred parlamentom protestovalo asi päťtisíc ľudí

.matúš Baňovič .slovensko

Napriek informácii, že bol obvinený údajný vrah Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Za slušné Slovensko začalo protest. Na mieste bolo podľa organizátorov viac ako päťtisíc ľudí.

Pred parlamentom protestovalo asi päťtisíc ľudí Diana Černáková / SITA

v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach sa uskutočnili ďalšie protesty iniciatívy Za slušné Slovensko. V Bratislave účastníci demonštrácie pochodovali z Námestia SNP pred budovu Národnej rady. 

Iniciatíva Za Slušné Slovensko je nespokojná s novým zákonom o policajnom zbore, so snahou o ovládnutie Ústavného súdu a s tým, že stále nie je známy objednávateľ vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Organizátori protestu pochodovali na začiatku davu s nápisom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Tisícky ľudí s rozsvietenými mobilnými telefónmi pomaly kráčali za nimi smerom k Národnej rade.

Pochod sa presunul po ulici Palisády smerom k Bratislavskému hradu. Dlhý rad ľudí sa tiahol celou ulicou. Začiatok pochodu bol už pri parlamente, zatiaľ čo jeho koniec ešte len na Hodžovom námestí pri Grassalkovičovom paláci.

Pohľad z domu na ulici Palisády, kadiaľ pochodujú ľudiaMatúš BaňovičPohľad z domu na ulici Palisády, kadiaľ pochodujú ľudia

Podľa organizátora pochodu Martina Královiča, ktorý sa staral o bezpečnosť protestu, prišlo asi päťtisíc ľudí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite