Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Paškov biznis pokračuje

.tomáš Lemešáni .slovensko .kauza

Nečakané úmrtie Pavla Pašku ešte neznamená, že by sa biznis, ktorý rozbehol, zastavil. Aktivity firiem bývalého kontroverzného politika riadi jeho sused z košického mestského parku či auditorka, ktorá sa popri ňom dostala k pekným peniazom.

Paškov biznis pokračuje NINA BEDNÁRIKOVÁ/SITA Pavol Paška zanechal najvýraznejšiu stopu v zdravotníc - tve, no jeho biznis mal viac odnoží.

podobná štruktúra, personálne obsadenie, postup biznisu či exit so slušným ziskom. Špičky východoslovenského Smeru spájalo a spája podnikanie, ktoré pri pohľade do registrov pripomína pri každej z firiem temer identickú kópiu. Úzka skupina ľudí si dlhé roky rozdávala kšefty v Košiciach, východoslovenskej župe aj v celoslovenskom zdravotníctve.

zdravotnícka zlatá baňa

V zdravotníctve zanechal bývalý predseda parlamentu a podpredseda Smeru Pavol Paška najvýraznejšiu stopu. Vo farmabiznise začal podnikať v roku 1998. Najprv sa pustil do najprestížnejších lekární v Košiciach: Dom zdravia či Lekáreň L. Pasteura. Obe dodnes utŕžia okolo poldruha milióna eur za rok. A obe prešli rovnakým vývojom: vstupom Zdenka Trebuľu, pridelením podielu Paškovým partnerom Machovcom, preložiskom cez známu postavu kauzy CT Eriku Bilú a Medicalgroup až do rúk Penty a jej Dr. Maxa. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite