Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA vyšetruje tender na ministerstve obrany, točí sa okolo Výboha, Glváča a Hoľka

.matúš Baňovič .slovensko

Polícia vyšetruje tender na obrane za vyše 1,3 milióna eur. Prípad sa týka dodávky systému, ktorý ministerstvu predala spoločnosť Willing spájaná s Miroslavom Výbohom.

NAKA vyšetruje tender na ministerstve obrany, točí sa okolo Výboha, Glváča a Hoľka SITA/Diana Černáková Ján Hoľko.

na zákazke sa podieľala firma R-Sys, ktorej konateľom bol v tom čase Ján Hoľko, súčasný šéf služobného úradu ministerstva obrany. NAKA vykonáva vyšetrovanie pre podozrenie z trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a dražbe. 

Podnet na políciu poslal Najvyšší kontrolný úrad, na ktorý sa obrátil bývalý zamestnanec ministerstva obrany Maroš Klinčák. Ešte počas pôsobenia na ministerstve upozorňoval na nevýhodnú zmluvu s Willingom. Spoločnosť dostala zákazku ako priame zadanie bez súťaže. Podľa Klinčáka sa podobný systém dá kúpiť o niekoľko stotísíc eur menej. 

Tlačová konferencia Nadácie Zastavme korupciu:

 Napriek jeho upozorneniam ministerstvo zmluvu uzavrelo. Na jej utajnenie použilo výnimku pre armádne kontrakty. Podobný systém ale obstara lietové prevádzkové služby SR, takže podľa Klinčáka sa zmluva s Willingom nemusela utajovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite